Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

HomeLaatste nieuwsStage periode bij Thereca door de ogen van een stagiaire

Stage periode bij Thereca door de ogen van een stagiaire

Stage periode bij Thereca door de ogen van een stagiaire

Binnen Thereca werken wij veel samen met stagiaires op verschillende afdelingen. Wij vinden het belangrijk om de nieuwe generatie te betrekken bij het werk wat wij doen. Op het moment hebben wij twee stagiaires bij de studio, een stagiaire marketing en een stagiair logistiek. Wij waarderen de positieve energie die deze stagiaires met hun mee brengen. Laura Jorritsma, stagiaire bij de studio, vertelt graag wat over haar stageperiode bij Thereca.

‘’Hallo, mijn naam is Laura Jorritsma en ik ben vanaf november 2018 stagiair bij Thereca. Ik zit op dit moment in mijn examenjaar van de opleiding interieuradviseur aan het Deltion College in Zwolle. Mijn stageperiode duurt tot begin april, deze periode zit er voor mij dus al bijna op. Dit vind ik heel erg jammer, omdat ik een super leuke tijd heb tijdens mij stage bij Thereca waarin ik veel heb geleerd.

Thereca is een projectinrichter voor de zakelijke- en de zorgmarkt. Bij de studio worden plannen gemaakt die later worden uitgevoerd. Ik heb tijdens mijn gehele opleiding bij 3 verschillende bedrijven stage gelopen. Van winkel tot aan een kantoor. Ik wilde dit jaar echt iets anders leren, daarom ben ik bij Thereca terecht gekomen. Deze werkwijze, van advies tot realisatie, van inrichten sprak mij erg aan. Daarom heb ik contact gezocht met het bedrijf.

Aan het begin van mijn stageperiode heb ik mij vooral verdiept op het gebied van dementie. Ik had hier wel eens van gehoord maar ik wist nog niet hoe je hier in het interieur rekening mee kon houden. Tijdens mijn stage heb ik hier meer over kunnen leren en heb ik ook kunnen zien hoe dit in zijn werking gaat binnen projecten.

De begeleiding bij Thereca vond ik ook erg fijn. Het bedrijf heeft een jong team met op de studio mensen die een gelijke opleiding als ik hebben gevolgd. We krijgen veel opdrachten waar we veel van kunnen leren. Ik merk dat ik hier ook steeds sneller en beter in word. Daarnaast wordt er ook eerlijk feedback gegeven, wanneer ik iets heb gemaakt en het toch niet helemaal naar wens is, dan wordt dit gewoon gezegd en werken we samen aan een manier hoe het beter kan. Dit gehele proces bij Thereca vind ik het leukst om te zien.

Naast dit gehele stageproces heb ik ook de verhuizing naar het nieuwe pand mee mogen maken. Deze periode vond ik interessant en gaaf om mee te maken. In het begin kom je in een nieuw pand waar nog ontzettend veel moet gebeuren, vervolgens kom je een paar weken later en herken je het bijna niet meer terug. Vanaf begin januari zitten we in het nieuwe pand en elke dag veranderd het nog steeds. Ik vind het zo gaaf en mooi geworden. Ik ben blij dat ik dit traject en het gevoel dat het met zich meebrengt mee heb kunnen maken.

Mijn laatste weken stage zijn aangebroken, dus ik ga daar nog even goed van genieten. Deze weken wil ik nog meehelpen met projecten en ideeën aandragen. Hierna komen de examens voor mij en dan hoop ik een handtekening te zetten op het papiertje na een succesvolle stage bij Thereca.’’