Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

HomeLaatste nieuwsEnergieneutraal Thereca

Energieneutraal Thereca

In januari 2019 is Thereca verhuisd naar haar nieuwe bedrijfspand aan de A28 knooppunt Hattemerbroek. Tijdens het maken van het ontwerp van het pand was het uitgangpunt het bouwen van een energie zuinig pand. Op het dak van het pand zijn in de afgelopen periode in totaal 350 zonnepanelen geplaatst.

Zonnepanelen produceren schone energie, waardoor de CO2-uitstoot aanzienlijk wordt verminderd. In vergelijking met gas of kolen, is de CO2-uitstoot van zonne-energie gemiddeld 10 tot 30 keer zo laag. De panelen leveren ongeveer 110.000 kWh per jaar op. De warmtepompen in het pand worden door middel van de zonne-energie voorzien van elektriciteit, waardoor het gehele pand wordt verwarm of gekoeld. Tevens is er veel geïnvesteerd in de isolatie betreffende het behouden van warmte/kou en het geluid. Daarnaast is het gehele pand voorzien van led verlichting. Dit maakt het pand van Thereca energieneutraal.