Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

HomeLaatste nieuwsHandgemaakte tassen van reststoffen

Handgemaakte tassen van reststoffen

Een handgemaakte tas van reststoffen!

Niet zomaar een tas, maar een luxe handmade shopper in de meest prachtige kleuren. Met een binnen- en buitenvak, een verstevigde bodem en een lusje met sleutelhanger. Gemaakt van restmaterialen van Thereca en Eurolatino. Heel duurzaam dus! En elke tas is uniek! De opbrengst is voor de jongeren (met een verstandelijke beperking) van het Vensterhuis! De tas is voor €20 of voor €30 (tas met binnentasje) van jou.

Al een tijdje was Thereca op zoek naar een bestemming voor de reststoffen die over zijn gebleven na het stofferen van het meubilair. Hier hebben wij een mooi doel voor gevonden. Linda en Cecile maken tassen van de stoffen waarvan de opbrengst naar de jongeren van het Vensterhuis gaat.

Na jarenlange inzet van een ouderinitiatief is in 2015, samen met Omega Zorg, een woonvorm met 24/7 begeleiding gerealiseerd voor 7 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, genaamd het WiZ. Dit staat voor Wonen in Zwolle. De woning wordt ook wel “het Vensterhuis” genoemd en staat in de wijk Stadshagen in Zwolle.

In deze woonvorm worden de bewoners begeleid naar (meer) zelfstandigheid en het ontwikkelen van persoonlijke talenten. Stichting Vrienden van Wiz is opgericht om voor hen een financiële buffer op te bouwen, om kosten te dekken die niet door de overheid worden gefinancierd.

Doelstelling van de stichting voor 2018/2019 was de aanschaf van een auto ten behoeve van de bewoners van het Vensterhuis. Dit doel hebben we onlangs met succes kunnen afronden. We hebben dit kunnen realiseren door het werven van fondsen, door sponsoren en donateurs, maar ook door individuele acties, waarbij we onze kinderen zoveel mogelijk bij betrekken.

Onze nieuwe doelstelling zal naar alle waarschijnlijkheid een digitaal activiteitenboard worden, voor het stimuleren van de cognitie. Ieder op zijn/haar eigen niveau. Ook hier is geld voor nodig. De opbrengsten van de tassen gaan naar de jongeren van het Vensterhuis.

Wil jij ook zo’n toffe tas? Of ben je nog op zoek naar een cadeau voor de feestdagen? Stuur dan een mailtje naar marketing@thereca.nl