Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

HomeLaatste nieuwsThuis werken? Hoe ziet jouw werkplek er uit?

Thuis werken? Hoe ziet jouw werkplek er uit?

Thuis werken? Hoe ziet jouw werkplek er uit?

Om het Corona virus zo min mogelijk te verspreiden heeft het RIVM maatregelen vastgesteld. Een van die maatregelen is om zo veel mogelijk thuis te werken. Thereca heeft op het moment een minimale bezetting op kantoor, de rest van de werknemers werkt thuis. Vaak heb je thuis niet zo’n luxe werkplek als op kantoor. Hoe zorg je er dan voor dat je geen lichamelijke klachten oploopt tijdens het werken aan de keukentafel? Wij geven je graag een paar huis, tuin en keukentips om deze periode zo goed mogelijk door te komen.

  1. Blijf bewegen!

Menig mens weet uit ervaring dat ons lijf geen baat heeft bij te veel zitten. Je lichaam heeft afwisseling nodig tijdens het werk. Dit betekent simpelweg dat je moet bewegen. Ook al heb je beschikking over een stoel die meer zitcomfort biedt dan de gemiddelde stoel, dan nog moet je leren om écht af en toe te bewegen. Een goede verhouding voor een uur werk is ongeveer 3 kwartier zittend werken en hierna een kwartier bewegend of staand te werken.

  • Heb je een statafel in de schuur staan? Pak die er bij en creëer je eigen sta werkplek!
  • Telefoon? Opstaan! Wanneer je iemand belt of wordt gebeld is het verstandig om een stukje te gaan lopen als dat mogelijk is.
  1. Let op je houding

Wees je bewust van je houding. De gemiddelde huisstoel is niet bedoeld om urenlang gezond zitcomfort te kunnen bieden. Wanneer je de beste houding wilt hanteren zou je bovenbeen en onderbeen ongeveer in een hoek van 90 graden moeten plaatsen. Bij veel computerwerk is het verstandig om daarbij je armen ook in een hoek van 90 graden te plaatsen, waarmee je met je armen vervolgens lichtelijk kan leunen op de werktafel voor je. Zo zorg je voor een rechte rug en voorkom je veel rug en nek-klachten. Bekijk de afbeelding als voorbeeld.

  • Meer steun nodig of zak je snel weer in? Pak een kussen en plaats die achter je rug voor meer steun in de onderrug.
  • Zorg dat je beeldscherm op de juiste hoogte staat. Voor de juiste hoogte dient de bovenkant van het beeldscherm op ooghoogte te zitten. Tip: wanneer het beeldscherm niet hoog genoeg te verstellen is pak dan een paar boeken om er onder te plaatsen.
  1. Stay fresh and keep connected!

Normaal gesproken hebben de meeste mensen collega’s om zich heen en houd je elkaar scherp. Probeer thuis ook de focus te houden. Zorg voor frisse lucht en ga af en toe even naar buiten om jezelf een boost te geven. Houd daarbij natuurlijk wel de gegeven 1,5 meter afstand in acht. Houd contact met je collega’s. Vraag af en toe hoe het gaat en hoe hun planning verloopt. Zo blijf je op de hoogte van elkaar en heb je ook de sociale contacten die je normaal gesproken gewend bent. Samen sta je sterk!

Heb je thuis een ergonomische bureaustoel? Lees hier hoe je die het beste in kan stellen!

Heb je meer behoefte aan een rustige werkomgeving? AKOpanel heeft een WorkBooth ontwikkeld en kan bij u thuis worden bezorgd! Het is eenvoudig te plaatsen op ieder bureau of keukentafel en wordt geleverd inclusief laptop standaard. De WorkBooth is in vier kleuren leverbaar en per vierkante meter worden er nog eens 120 petflessen gerecycled. Wil je meer informatie of wil je graag een WorkBooth thuis of op kantoor? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel/mail ons via 038 477 85 60 of info@thereca.nl