Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

HomeLaatste nieuwsPlanten in je werk- of leefomgeving.
Planten muur

Planten in je werk- of leefomgeving.

Een huiselijke sfeer, een warm gevoel en ook nog een positieve invloed op de productiviteit en creativiteit van de mensen; een kleine greep van wat planten aan mensen en een ruimte te bieden hebben.

Een visueel aantrekkelijke omgeving leidt tot gezondere en gelukkigere medewerkers. Een groene werkplek verbetert de perceptie ervan. Hierdoor wordt er minder stress ervaren, is er minder verzuim en ervaren medewerkers hun werkplek een stuk positiever. Ook zullen klanten een betere indruk krijgen door de toevoeging van planten.

Groenwand
Groen moet je doen

Bij het maken van een ontwerp nemen onze interieurontwerpers de toevoeging van planten direct mee. Interieurontwerper Michelle Willems vertelt;
‘’Wanneer wij een totaalplan maken voor de klant, komt daar natuurlijk meer bij kijken dan alleen het meubilair. Bij het creëren van een inspirerende werk- of leefomgeving is de sfeer en beleving die je voelt van belang. Planten doorbreken het statische meubilair en geven letterlijk en figuurlijk leven aan de ruimte. Dit zorgt voor een huiselijk en fijn gevoel voor de mensen in die ruimte. Vandaag de dag is er voor ieder wat wils, naast echte planten zijn er tegenwoordig steeds mooiere kunstplanten, maar ook gemummificeerde planten worden steeds populairder.

Daarnaast hebben planten hedendaags ook een ander doel, het mag als eyecatcher van de ruimte dienen. Men wil bij binnenkomst van een ruimte kalmte en gezondheid proeven. En wat geeft dat gevoel nou beter weer dan het centraal plaatsen van een groenwand of boom in de ruimte. Groen brengt een hoop positiviteit met zich mee, en niet alleen voor de sfeer. Ik zeg; groen moet je doen!’’

Planten
Luchtzuiverende werking van planten

Naast de goede sfeer en het huiselijke gevoel die planten met zich meebrengen, hebben ze natuurlijk ook een lucht zuiverende werking. Via de bladeren wordt vervuilde lucht opgenomen, deze schadelijke stoffen worden via de wortels van de plant afgevoerd. De CO2 (koolstofdioxide) wordt omgezet naar zuurstof en de luchtvochtigheid neemt toe. Het effect hiervan is dat vieze luchtjes verdwijnen en eventuele hoofdpijn afneemt. Uit onderzoek is gebleken dat de productiviteit hierdoor met 15% kan stijgen.

Planten op kantoor
Ben jij benieuwd wat groen met jouw werkomgeving kan doen? We denken graag met je mee!
Groenwand
Mummy planten
Kunstplanten