Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

Akoestische plafondpanelen

Akoestiek

Een telefonerende collega, iemand die op een toetsenbord aan het ratelen is en een zoemende printer. Het zijn veel voorkomende kantoorsituaties die je behoorlijk uit je concentratie kunnen halen. Door het gebruik van harde materialen in kantoren ontstaan holle klanken die een negatief effect hebben op medewerkers. Een goede akoestiek is daarom essentieel!
Akoestische panelen
Het effect van goede akoestiek

Een goede akoestiek is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor kantoren maar ook voor bijvoorbeeld restaurants of vergaderzalen. Een goede akoestiek zorgt namelijk voor minder stress en ziekteverzuim, betere concentratie, hogere productiviteit, fijne sfeer en meer rust. Er zijn verschillende oplossingen om de akoestiek te verbeteren. Natuurlijk is het handig om tijdens het ontwerp of in de bouwfase hier al rekening mee te houden, maar in de realiteit komt het vaak voor dat de akoestiek achteraf nog niet top is. Naast de soms ingrijpende basisoplossingen zijn er natuurlijk ook oplossingen die later toe te voegen zijn. Producten die niet alleen een positief effect hebben op de akoestiek, maar ook bijdragen aan de sfeer en huisstijl van de organisatie. We lichten er een paar uit.

Akoestische plafondpanelen
Akoestische plafond-/wandpanelen

Een van de mogelijkheden is het gebruik van akoestische plafond- en wandpanelen. Daardoor wordt het mogelijk om de horizontale en verticale weerkaatsing van het geluid tegen te gaan. Door de panelen boven of naast de geluidsbron te hangen, kan overlast door het geluid van deze bron geminimaliseerd worden. Een wandpaneel kan bijvoorbeeld gemaakt worden van een aluminium frame met een akoestische vulling van gemalen spijkerstof.
Als voorbeeld: bij bistro ‘’De Zoete Inval’’ zijn akoestische plafondpanelen toegepast met verschillende fotoprints van de stad Zwolle.

Akopanel

Een andere oplossing is Akopanel. Een duurzame en stijlvolle oplossing voor de akoestiek van een ruimte. PETpanel is een duurzaam product dat wordt gemaakt van 60% gerecyclede PET-flessen en 40% nieuw PET. Akopanel panelen kunnen op verschillende manieren toegepast worden. Zo is het mogelijk een basic paneel op te hangen, een eigen ontwerp in het paneel te laseren, verschillende vormen te creëren of het toe te voegen aan een bestaand product. De panelen absorberen vervolgens het geluid en zorgen voor een leuke toevoeging in de ruimte.

Zo ook bij Roscall. Een callcenter waarvoor Thereca het kantoor heeft ingericht. Bij dit project hebben wij bureaudividers, plafondpanelen en zitelementen toegepast om een prettige en sfeervolle werkomgeving te creëren.

Een ander voorbeeld is onze eigen showroom. Daar bevinden zich ook de werkplekken van onze medewerkers. In deze grote en open ruimte dreigt het gevaar van galm en bewegingsprikkels. Natuurlijk vinden wij het enorm belangrijk dat onze medewerkers fris en alert blijven. Zo kan in de studio de creativiteit blijven borrelen en kunnen de projectadviseurs in alle rust onze opdrachtgevers te woord blijven staan. Door het gebruik van bureauschermen, plafondpanelen en wandpanelen hebben wij voor iedereen een prettige werkruimte gecreëerd.

Akoestiesche oplossingen
Akoestische scheidingswanden

Ook akoestische scheidingswanden helpen om geluids- en bewegingsprikkels te verminderen en te zorgen voor een rustige werkomgeving. Scheidingswanden zijn er in verschillende soorten en maten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een verrijdbare wand of een akoestisch bureauscherm.

Akoestiche scheidingswanden
Overige akoestische oplossingen

Natuurlijk zijn er nog veel meer creatieve oplossingen voor een fijne akoestiek. Raambekleding, meubilair, speciale stofferingen van wanden of vloeren, er is veel mogelijk.

Kunnen wij jou helpen met een passende akoestische oplossing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag

Beeld 04
Download hier de brochure.