Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

HomeLaatste nieuws5 tips voor het creëren van een sfeervolle kerstomgeving

5 tips voor het creëren van een sfeervolle kerstomgeving

Het einde van het jaar is weer in zicht en de feestdagen staan voor de deur. Buiten is het koud en donker. Tijd om het binnen gezellig en warm aan te kleden.

Interieurontwerper Michelle Willems heeft 5 tips voor je opgesteld voor het creëren van een sfeervolle kerstomgeving van jouw organisatie.

1.

Haal de kerstdecoratie in huis

Natuurlijk staat het toevoegen van kerstdecoratie op nummer één. Een mooie kerstboom, lichtjes of toch een guirlande, het draagt bij aan een gezellige kerstsfeer. Afstemming in kleuren die aansluiten bij de rest van de accessoires maakt het een mooi geheel.

Is het plaatsen van een kerstboom geen mogelijkheid binnen jouw organisatie? Of zou je de kerstsfeer op een andere manier in huis willen halen? Denk dan bijvoorbeeld aan de mogelijkheid het doek van een bestaand peesframe te vervangen voor een winterse print. Kleed dit verder aan met wat leuke elementen en comfortabele fauteuil en je hebt een fijne kersthoek gecreëerd. Een peesframe doek is een leuke en duurzame manier om elementen in je interieur aan te passen aan bijvoorbeeld de tijd van het jaar.

2.

Ga voor sfeervolle verlichting

Lichtjes kunnen tijdens de feestdagen niet ontbreken. Verlichting is één van de belangrijkste sfeermakers van het interieur. In de donkere dagen kan je met de juiste verlichting de warmte naar binnen halen. Met lichtsnoeren is het mogelijk op verschillende creatieve manieren de ruimte aan te kleden. Denk hierbij aan:

  • Lichtjes bevestigen aan de bovenkant van een buffetkast
  • Het vullen van een glazen pot met lichtjes en kerstballen
  • Een kerstvorm creëren door middel van houten plaat, spijkertjes en een lichtsnoer

3.

Laat je zintuigen werken

Naast een mooi ogende omgeving waar aandacht aan besteed wordt, mogen we onze andere zintuigen natuurlijk niet vergeten. Steek een lekkere geurkaars aan of ga voor een warme dennengeur in de geurmachine. Een zacht kleedje, Mariah Carey uit de speakers en een warme kop chocolademelk in de handen maken het geheel compleet.

4.

Samen zijn, doe je nooit alleen

Een warme sfeer begint, naast de uitstraling van de inrichting, bij jezelf en de mensen om je heen. Maak het met de indeling van het interieur mogelijk elkaar te ontmoeten en waar mogelijk samen te ontspannen. Een paar fijne zitmogelijkheden bij de open haard of een gezellig aangeklede stamtafel nodigen uit om met elkaar te zijn.

5.

Laat de omgeving leven

Na je omgeving kerst-ready is, moet je zelf altijd nog de slingers ophangen.

Nu je omgeving helemaal kerst-ready is en het buiten koud en donker wordt, is het de perfecte tijd om gezamenlijk leuke activiteiten te organiseren. Samen creatief bezig zijn, kerststukjes of kransen maken. Samen eten en de mooiste verhalen van het jaar doornemen.

Wij wensen al onze klanten, leveranciers en andere relaties fijne feestdagen en een inspirerend nieuwjaar toe.

Wij wensen al onze klanten, leveranciers en andere relaties
fijne feestdagen en een inspirerend nieuwjaar toe.

Ook in 2023 zijn wij jouw projectinrichter!