Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

HomeLaatste nieuwsEen nieuwe uitstraling door het wrappen van meubels

Een nieuwe uitstraling door het wrappen van meubels

Het wrappen van je meubels is een manier om je meubel een andere uitstraling te geven of om meubels met gebruikssporen te veranderen in nieuw ogende meubels. Door middel van een interieurfolie met een effen kleur, een print of bedrukking wordt er een laagje over het bestaande materiaal geplakt. Hierdoor krijgt je bestaande meubel een geheel andere en vernieuwde look.

Wrappen: Een duurzame manier van vernieuwen

Een bar, keuken of kast die constructief nog in goede staat is, maar waarbij de gebruikssporen te zien zijn, komt vaak voor. In dit geval schaffen veel mensen of organisaties een vervangend meubel aan. Zo’n aanschaffing kost niet alleen geld, maar het is ook niet de meest duurzame oplossing. Wanneer een andere uitstraling gewenst is, is het ook mogelijk het meubel te wrappen, zo hoeft er niet een geheel nieuw meubel aangeschaft te worden. Door middel van de techniek van wrappen kan je een bestaand meubel een tweede leven bieden. Je kan het dus een duurzamere manier van vernieuwen noemen.

Een leuning bij Nijenstede voor het wrappen.

De armleuning bij Nijenstede in oorspronkelijke staat.

Een leuning bij Nijenstede na het wrappen.

De armleuning bij Nijenstede na het wrappen.

Een eigen uitstraling

We kunnen je helpen met het vernieuwen van jouw meubels door middel van de door jou gekozen wrapping. Er is een oneindige keuze in kleuren, prints, afbeeldingen, structuren en formaten. Je kan het laten matchen met de rest van het meubilair, of je kan gaan voor een totaal andere sfeer. Ook het toevoegen van je eigen bedrukking is mogelijk. Zo voeg je gemakkelijk je huisstijl toe aan het interieur.

Lumen Zwolle

Bij Lumen hotel & Events in Zwolle hebben ze er voor gekozen de bestaande counters op te knappen. Als basis is er een houtstructuur folie gebruikt voor een nette en gelijke uitstraling. Op deze folie is een opgemaakte band in de huisstijl van Lumen geplakt. De counters hebben weer een frisse uitstraling met een herkenbare toevoeging van de organisatie gekregen.

Lumen Counter Voor & Na

Hoe werkt het?

Wanneer het oppervlakte van het meubel schoon en glad is, kan de folie worden aangebracht. Voor een strakke aanbrenging is het handig dit door een professional te laten doen. Door middel van de warmte van een föhn wordt het folie verwarmd en is het goed te vormen naar de ondergrond. Met een rakel wordt de folie strak geplakt en worden luchtbelletjes voorkomen.

Een nieuwe look

De Vijverhof, een sfeervol woonzorgcentrum van zorgorganisatie IJsselheem. Zij wilden hun oase, die dient als ontmoetingsplek, vernieuwen. Er is een combinatie gemaakt van nieuwe meubelen en hergebruik van materialen. Waaronder het wrappen van de bar en de koffiecorner. De constructie van deze meubelen was nog in goede staat, echter was de uitstraling niet meer passend bij de nieuwe omgeving. Door de keuze om te wrappen heeft de gehele bar een geheel andere uitstraling gekregen. Een prijsvriendelijke en duurzame keuze.

Een keukenblok bij de Vijverhof in oorspronkelijke staat, voor het gewrapt werd.

De Vijverhof Bar Voor

Een keukenblok bij de Vijverhof nadat het gewrapt is.

De Vijverhof Bar Na

Bekijk ook:

Denis Holterman met blauwe blouse.

Wil jij vrijblijvend advies of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Of bel ons op: 038 477 85 60

Vul het onderstaande contactformulier in
en
wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!