Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

HomeLaatste nieuwsEen natuurlijk kunstwerk; de charme van de moswand
Hoofdfoto bij nieuwsbericht moswand

Een natuurlijk kunstwerk; de charme van de moswand

Een uniek en natuurlijk element in het interieur: de moswand, ook wel mummiemos genoemd. Een moswand is een wand die bekleed is met mos dat gemummificeerd is met een milieuvriendelijke en afbreekbare stof. Hierdoor behoudt het mos zijn mooie en ‘levende’ uitstraling. Zo’n wand zorgt voor een huiselijke sfeer, een unieke uitstraling en heeft ook nog eens positieve invloed op de productiviteit en creativiteit van de mensen.

Het proces

Bij mummieplanten wordt het vocht in de stelen vervangen door een milieuvriendelijke en afbreekbare prepareervloeistof. Oftewel, de plant zuigt water op dat verdampt in het blad en dit water wordt vervangen door een mix van glycerine en water. Hierdoor ontstaat een gemummificeerde plant die geen water of licht meer nodig heeft. Deze onderhoudsvriendelijke plant behoudt hiermee de natuurlijke kleur, geur en stand en is dus ideaal wanneer er geen omgeving is voor levende planten (geen tot weinig natuurlijk licht) of wanneer geen onderhoud is gewenst.

Thereca Project - Jan Bakker 08
Moswand en stiltecabine bij Thereca.

De soorten gemummificeerd mos

Een moswand kan gemaakt worden met verschillende soorten mossen: bolmos, platmos, rendiermos en gemengd mos. Bolmos is een mos soort dat bestaat uit bolletjes mos wat een bijzonder en speels effect geeft. Het tegenovergestelde hiervan is platmos, een platte mossoort met een rustige uitstraling. Rendiermos is mos met blaadjes die op hertengeweitjes lijken. Deze mossoort heeft een lichte kleur en bijzondere look. Wanneer je niet kan kiezen of je een wisselende uitstraling mooier vindt, is een combinatie van deze soorten (gemengd mos) een goede oplossing.

Platmos

Platmos

Bolmos

Bolmos

Silvermos

Silvermos

Meer mogelijkheden met gemummificeerd mos

  • Mos kan geplaatst worden op een akoestisch paneel voor nog meer geluidsopname.
  • Mos kan op verschillende ondergronden worden geplakt. Een groene roomdivider,
    een originele manier voor je logo of een mooie lijst op de wand bijvoorbeeld.
Moswand bij verpleeghuis Marienburg

Verpleeghuis Mariënburg

Verpleeghuis Mariënburg biedt een warm thuis voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Het restaurant is naast een plek om samen te komen ook de entree van het gebouw. De sfeer, de materialen en het kleurenpalet geven de gasten een warm welkom. Het gemummificeerde mos brengt letterlijk en figuurlijk leven in de ruimte. Het rendiermos is geplaatst om het restaurant een uitnodigend en toegankelijk gevoel te geven en gaat perfect mee in de frisse uitstraling van de ruimte.

Bolmos in een rond frame

De voordelen van gemummificeerde planten

  • Duurzame investering, plant gaat lang mee;
  • Milieuvriendelijk;
  • Er is geen maandelijks onderhoud nodig;
  • Geen bezoek van onderhoudsmedewerker tijdens kantooruren;
  • De planten kunnen op elke locatie geplaatst worden, hebben geen daglicht nodig;
  • De planten zijn makkelijk verplaatsbaar vanwege het lage gewicht.
Platmos in een rond frame

Is een moswand iets voor jouw organisatie?
Of ben je benieuwd naar andere mogelijkheden met gemummificeerde planten?

Er zijn veel mogelijkheden beschikbaar. Naast een aantal standaard toepassingen kan het mos of planten op verschillende manieren ingezet worden.
Samen met onze interieurontwerpers van de studio denken we graag met je mee voor de beste toepassing in het interieur van jouw organisatie.

Bekijk ook:

Denis Holterman met blauwe blouse.

Wil jij vrijblijvend advies of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Of bel ons op: 038 477 85 60

Vul het onderstaande contactformulier in
en
wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!