Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

HomeLaatste nieuwsZomerse kleuren in je interieur
Zomerse kleuren moodboard

Zomerse kleuren in je interieur

De Nederlandse zomer kan een echte warme periode zijn óf voelen als een voorproefje van de herfst. Door onder andere zomerse kleuren in je interieur, kan jouw organisatie tijdens deze wisselvallige periode altijd zomers aanvoelen. De zomer van 2023 is in volle gang en daarom is het zeker de tijd om het interieur te veranderen en een warme en vrolijke sfeer naar binnen te halen. Wij bieden inspiratie door middel van tips en ideeën voor jouw organisatie.

Zomerse kleuren

De zomer staat bekend om zijn heldere kleuren en warmte. De natuur staat in bloei en beschikt over tal van bloemen en groen. Deze kleuren kunnen ook gemakkelijk worden doorgevoerd in het interieur van jouw organisatie. Koraalroze, geel, turquoise en aquamarijn zijn kleuren die deze zomer veel terugkomen en kunnen ervoor zorgen dat er een energieke sfeer heerst binnen het interieur.

Deze kleuren kunnen op veel manieren worden doorgevoerd. Wanneer je niet jouw hele interieur wil aanpassen in de zomer, maar wel de zomerse sfeer wil toevoegen aan jouw interieur, kan je gebruik maken van accessoires in de zomerse kleuren. Bijvoorbeeld het toevoegen van koraalroze kussens, gele vazen of een turquoise plaid, kan ervoor zorgen dat heel jouw interieur anders aanvoelt. Als je bereid bent om grotere aanpassingen te doen, kan je bijvoorbeeld een muur in aquamarijn schilderen of een kleurrijk behang plaatsen.

Zomerse kleuren moodboard 1
Natuurlijke kleuren zomer 2023

Experimenteren

Ondanks dat minimalisme al een aantal jaren een wereldwijde trend is, mag er deze zomer geëxperimenteerd worden met maximalisme. Speel met zomerse en/of natuur kleuren in combinatie met patronen en texturen. Hierdoor creëer je een levendige ambiance binnen jouw interieur en daarmee haal je de zomer naar binnen. Je kan denken aan kussens met een kleurrijke print, het combineren van verschillende stoffen en opvallende kunstwerken aan de muur. Let hiermee wel op dat het experimenteren past bij het karakter van jouw organisatie.

De natuur

Een andere trend deze zomer is de natuur naar binnenhalen. Doordat wij afgelopen jaren vooral binnen hebben doorgebracht, staat de natuur in de zomer van 2023 centraal. Deze trend kan worden doorgevoerd door bijvoorbeeld meer planten te plaatsen, aarde tinten door te voeren en meubels van natuurlijke materialen toe te voegen. Beige, terracotta en mosgroen zijn zomerse kleuren die gemakkelijk kunnen terugkomen in accessoires, op de muren of in meubelen. In combinatie met meubels van hout en steen en materialen van wol en linnen, wordt deze zomerse trend helemaal doorgevoerd in jouw organisatie.

Organische vormen

Tijdens de zomer van 2023 mag de huidige interieurtrend, organische vormen, nog meer terugkomen. Deze trend zorgt voor een veilig, warm en zacht gevoel binnen jouw interieur en dat is altijd prettig. Voeg bijvoorbeeld banken met ronde hoeken, ronde vloerkleden, accessoires zoals lampen of vazen in natuurlijke vormen of een stamtafel met een organische rand toe.

Met de zomer van 2023 in volle gang, biedt dit seizoen de perfecte gelegenheid om een warme en vrolijke sfeer in jouw organisatie te creëren door onder andere zomerse kleuren in je interieur. Benieuwd naar wat we voor jou organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Bekijk ook:

Denis Holterman met blauwe blouse.

Wil jij vrijblijvend advies of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Of bel ons op: 038 477 85 60

Vul het onderstaande contactformulier in
en
wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!