Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

HomeLaatste nieuwsInspiratie bij je interieurproject
Inspiratie interieurproject hoofdfoto

Inspiratie bij je interieurproject

Wanneer jij als organisatie hebt besloten om een interieurproject aan te gaan in samenwerking met Thereca, is het belangrijk om inspiratie op te doen. Inspiratie voor een interieurproject opdoen kan op veel manieren en elke manier brengt weer andere inspiratie en voordelen. Vervolgens is het belangrijk om al jouw inspiratie te verzamelen in een moodboard, offline of online. Wij leggen je uit hoe je dat het beste kan doen en waarmee je Thereca het perfecte beeld kan geven van jouw gewenste interieurproject.

Thereca Inspiratiebox 1

De Inspiratiebox

De Thereca Inspiratiebox is een verzameling van creatieve ideeën voor elke soort projectinrichting. De box biedt een zorgvuldig samengestelde selectie van materialen, kleuren, stijlen en thema’s. De Inspiratiebox helpt bij het uitkiezen, samenstellen en vergelijken van kleuren, texturen en stijlen. Wanneer je verschillende ruimtes hebt die ingericht moeten worden, kan je aan de hand van deze box elke ruimte een stijl geven. Zo heb je in één blik een duidelijk overzicht van welke stijl jij voor ogen hebt. Ook de Inspiratiebox ontvangen? Neem dan contact met ons op en wij zorgen dat de box bij jou terecht komt.

Woonbladen

Inspiratie opdoen door middel van het doorbladeren van tijdschriften blijft altijd een effectieve methode. Loop een boekenwinkel of supermarkt binnen en blader door de woonbladen. VT Wonen, Stijlvol Wonen en Eigen Huis & Interieur zijn voorbeelden van woonbladen die veel inspiratie bieden. Maak een foto van inspirerende afbeeldingen of schaf tijdschriften aan en verzamel de afbeeldingen voor een moodboard.

Inspiratie interieurproject stoffen
Inspiratie interieurproject

Pinterest

Pinterest kan aanzienlijk bijdragen aan de inspiratie voor een interieurproject omdat het jouw ideeën visueel kan maken. De website of app biedt beeldgerichte inspiratie door middel van afbeeldingen, moodboards en video’s over interieur, kleurenschema’s, meubels, decoraties enzovoort. Deze content is makkelijk op te slaan in mapjes zodat alle inspiratie overzichtelijk verzameld kan worden. Op Pinterest kan je ook eigen ideeën en moodboards maken en delen met teamleden, klanten of vrienden, waardoor het gemakkelijk is om feedback te verzamelen en samen te werken aan jouw interieurproject.

Moodboard

Nu je inspiratie voor je interieurproject hebt opgedaan en beelden hebt verzameld, is het tijd om een moodboard te maken. Een moodboard kan gemakkelijk gemaakt worden via Pinterest met de verzamelde beelden. Deze moodboard kan vervolgens gedeeld worden met Thereca. Wanneer je liever een fysieke moodboard maakt, kan je de afbeeldingen uit tijdschriften in combinatie met de Inspiratiebox en eventueel materialen, kleurstalen en texturen bij elkaar brengen op een groot canvas of andere achtergrond. Beide methodes bieden de juiste informatie voor de studio om voor jou een concept interieur te maken.

Inspiratie interieurproject moodboard

Bekijk ook:

Teun

Wil jij vrijblijvend advies of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Of bel ons op: 038 477 85 60

Vul het onderstaande contactformulier in
en
wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!