Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

HomeLaatste nieuwsTerugblik op onze belevingsvolle Open Dagen voor de zorg
Open dagen 2023

Terugblik op onze belevingsvolle Open Dagen voor de zorg

Een terugblik op de open dagen vol beleving voor onze zorgklanten. Tijdens onze open dagen op dinsdag 3 en donderdag 5 oktober 2023 hebben we met veel plezier de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur en projectinrichting voor de zorg gedeeld. Bezoekers stapten onze bruisende showroom binnen en werden rondgeleid door onze professionals. Deze dagen boden volop mogelijkheden om te leren, beleven en inspireren. Daarbij waren er boeiende sessies waarin onze experts hun kennis en inzichten deelden. Bovendien gaven we in onze studio een kijkje achter de schermen van ons ontwerpproces voor zorgprojecten. 

Beleefruimte

Een van de sessies die we aanboden was “Beleef: ontwerp voor zorg”. We namen deelnemers mee in de aspecten van interieurontwerp in de zorg. Hierbij lag de nadruk op veiligheid, functionaliteit en de impact ervan op het welzijn van mensen. We geloven dat de beleving in een ruimte verder gaat dan alleen wat we zien, en daarom deelden we graag deze inzichten met bezoekers in onze beleefruimtes.

Tijdens de beleefsessie werd een vrijwilliger in een ouderdomssimulatie pak gehesen samen met een zicht-verminderende bril en een koptelefoon dat tinnitus nabootst. Het doel hiervan was om te beleven en te zien hoe het is als je verschillende lichamelijke beperkingen ervaart en zorg nodig hebt. Vervolgens kreeg de vrijwilliger de opdracht om een ruimte te doorlopen en allerlei mankementen en obstakels te ervaren. De ruimte waarin de proef werd gedaan, was niet ingericht op de behoefte van bewoners en bezoekers in zorginstellingen. Hierdoor voelde de vrijwilliger zich ongemakkelijk en onzeker.

De beleefruimte was een groot succes en liet zien en beleven hoe veel verschil het maakt wanneer een ruimte is ingericht speciaal voor mensen met een zorgbehoefte. Ook gaf de beleefruimte weer hoe een goed interieur het leven vergemakkelijkt van bewoners, bezoekers en medewerkers van zorginstellingen. In de tweede ruimte was volledig gedacht aan de behoefte van bewoners in zorginstellingen en werden alle elementen van een goed ingerichte ruimte besproken.

Ramen en Vensterbanken

Het belang van ramen en het vermijden van ramen tot aan de grond voor bepaalde doelgroepen. En het gebruik van vensterbanken voor persoonlijke items is een belangrijk element voor de beleving van een ruimte.

Sfeermakers

Het gebruik van kleur, materiaalgebruik, persoonlijke toevoegingen, planten en geuren om een huiselijke sfeer te creëren en de algehele beleving te verbeteren.

Veiligheid en Functionaliteit

We benadrukken het belang van veilige en functionele meubels, zoals stoelen met singels in de zitting en tafels die rolstoeltoegankelijk zijn.

Verlichting

De rol van verlichting voor gezondheid en welzijn, met aandacht voor het vermijden van verblindend licht.

Open dagen 2023 beleefruimte 1
Open dagen 2023 beleefruimte
Open dagen 2023 logistiek

Kijkje achter de schermen bij: Logistiek

Tijdens de rondleidingen door onder andere onze showroom en studio werd je ook meegenomen door de logistieke afdeling. Hierbij kreeg je een uitgebreide uitleg over bijvoorbeeld de glijnagels, onze HPL collectie, ons productiebord en de Wood Up wanden. Dit kijkje achter de schermen gaf inzichten over de materialen die de producten van Thereca uniek, van kwaliteit en geschikt voor de zorg maken.

Open dagen 2023 geursessie

Geursessie

Een enorme impact op de zorgervaring van bezoekers, bewoners en medewerkers, maar het wordt vaak over het hoofd gezien: geurbeleving. Het reukorgaan, ons krachtigste zintuig, heeft een directe link met ons geheugen en beïnvloedt maar liefst 75% van onze dagelijkse emoties. Daarom hebben wij beneden in onze showroom een geurhoek gecreëerd. Op deze tafel stonden verschillende geuren die je allemaal een anderen beleving geven. Lees hier meer over geurbeleving in de zorg.

 

Thereca Home Fragrance

Dit jaar hebben wij onze eigen geur ontwikkeld. Bij onze Thereca Home Fragrance beleef je een betoverende geur, verrijkt met aromatische noten zoals: musk, sandelhout, bergamot, vijgenbladeren en witte thee. Deze nieuwe geur van Thereca is ontworpen om meer dan alleen een aangename geur te zijn. Het is een ervaring op zich, die de ambiance verrijkt en verschillende gevoelens van ontspanning tot verfijning en vitaliteit kunnen oproepen. Kortom, het nodigt uit tot een zintuiglijke reis en draagt bij aan een plezierige en comfortabele omgeving.

Open dagen stoelen: Reza & Ezra

Een hoogtepunt van de open dagen was de onthulling van onze nieuwe zorgstoel, die voortkwam uit jullie inbreng en de expertise van ons productontwikkelingsteam. De Reza en Ezra open dag stoelen: het resultaat van de inspirerende en interactieve open dagen van 2022. Deze nieuwe aanwinsten zijn bedacht door en geproduceerd voor de zorgbranche. In 2022 hebben de bezoekers van de open dagen al hun ideeën, eisen en namen voor de perfecte zorgstoel mogen delen met ons. We deelden graag het resultaat met jullie tijdens de open dagen. Bedankt aan iedereen die nieuwsgierig was en zich heeft aangemeld! Lees hier meer over de Reza & Ezra.

Open dagen stoelen 2023
Open dagen 2023 catering Brownies & Downies

Brownies & Downies

Voor onze open dagen hadden we natuurlijk ook wat lekkers nodig voor alle bezoekers en dat is heerlijk verzorgd door Brownies & Downies Zwolle. Brownies & Downies biedt mensen met een beperking of die wat verder van de arbeidsmarkt af staan, de kans om actief deel te nemen aan dit horecabedrijf. Hun uitgangspunt is dat samenwerken met diverse individuen het potentieel in iemand naar boven haalt. Heerlijke belegde broodjes en allerlei soorten verse brownies zorgden voor de perfecte catering tijdens de open dagen. Bezoekers en medewerkers gaven veel enthousiaste reacties!

Ervaringen

Vanuit onze bezoekers hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen via onze evaluatie. We zijn blij met alle feedback die we ontvangen en benoemen een paar die ervoor ons uitspringen.

 

Ik vond het erg leuk om te zien wat er nu aan 3D ontwerptechnieken mogelijk is.  Zo, krijg je als gebruiker een heel goed beeld bij hoe de nieuwe woonomgeving eruit komt te zien. Zeker voor onze cliënten is dit waardevol. Verder vond ik de open dag zeer goed opgezet met een prettige en welkome ontvangst. Er is veel aandacht besteed hieraan en dat zie je terug.”

 

Jullie openheid en ruimte voor het overwegen en inzetten van nieuwe informatie in jullie productontwikkeling en advies vind ik bijzonder mooi. Ik denk dat jullie je daarin onderscheiden ten opzichte van (sommige) andere projectinrichters. Dit zal zeker een bijdrage leveren aan jullie geloofwaardigheid en kansen op inzet in de zorgwereld.

Bekijk ook:

Denis Holterman met blauwe blouse.

Wil jij vrijblijvend advies of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Of bel ons op: 038 477 85 60

Vul het onderstaande contactformulier in
en
wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!