Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

HomeLaatste nieuwsDe Open Dag Stoelen: Reza & Ezra
Hoofdfoto van de Reza en Ezra Open Dag stoelen.

De Open Dag Stoelen: Reza & Ezra

Het resultaat van de inspirerende en interactieve open dagen van 2022: de Reza en Ezra stoelen. Deze nieuwe aanwinsten zijn bedacht door en geproduceerd voor de zorgbranche. In 2022 hebben de bezoekers van de open dagen al hun ideeën, eisen en namen voor de perfecte zorgstoel mogen delen met ons. Misschien heb je ze al bewonderd tijdens de Open Dagen begin oktober. We willen je graag meenemen op onze reis van brainstormen tot het eindresultaat en geven je alle informatie die je moet weten over deze stoel. 

Het ontwerp de open dag stoel schetsproces.

Open dagen 2022

Bezoekers kregen tijdens de open dagen in 2022 de kans om al hun ideeën, wensen en eisen te delen wat betreft de perfecte zorgstoel. De uitwisseling van alle gedachten zijn verzameld middels een vragenlijst en riep veel enthousiasme bij iedereen op. Na afloop van deze open dagen is alle input geanalyseerd met een blik op de toekomst van de zorgbranche.

Het proces

Op basis van alle ideeën van de bezoekers, zijn wij begonnen met het ontwikkelen van het eerste concept. Met dit concept in gedachten zijn schetsen gemaakt en namen de open dag stoelen vorm aan. Op basis van de schetsen hebben we de meedenkers om feedback en input gevraagd. Gedurende dit proces werden constructietekeningen opgesteld en is er een proefmodel geproduceerd om zo de stoel echt te ervaren en te kunnen verbeteren.

Verschillende perspectieven op de Reza en Ezra

Het resultaat

Na aanpassingen te hebben gedaan, is het proefmodel definitief gemaakt en de eerste stoel geproduceerd. De combinatie van de kennis en ervaring van Thereca en de deskundigheid en creativiteit van de bezoekers van de open dagen in 2022, heeft tot veelzijdige stoelen geleid. De stoelen zijn uitgerust met een gesingelde zitting waardoor langdurig zitten comfortabel blijft. Ze zijn verkrijgbaar in zowel stapelbare als niet-stapelbare varianten. De stoelen zijn ontworpen met een sterk metalen frame en houten of bakelieten armleuningen, en bieden dankzij de keuze in stoffen en framekleuren veel aanpassingsmogelijkheden om in elk interieur te passen.

IMG_1277

De namen

Tot slot kregen de stoelen, naast een prijs en omschrijving, ook een naam geïnspireerd op de ingezonden namen van de meedenkers. De hoeveelheid suggesties waren erg variërend van klassiek tot modern. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Reza en Ezra; eigentijds, origineel en mooi los, maar ook vooral samen.

Deze namen zijn ingezonden door onze eigen collega Lindsey en refereert aan de naam van haar zoon Reza. Of je nu kiest voor de elegante ronde rug van de Reza of de strakke rechthoekige rug van de Ezra, beide opties garanderen comfort en stijlvolle toevoeging aan ieder interieur.

IMG_1283

Presentatie open dagen 2023

Met veel enthousiasme hebben we de officiële presentatie van de Reza en Ezra stoelen aangekondigd tijdens de open dagen afgelopen 3 en 5 oktober 2023. De visie van onze bezoekers in combinatie met de ervaring en kennis van Thereca heeft hiertoe geleid en daar zijn we zeer trots op.

Reza op de Reza stoel

Reza op de Reza stoel

Bekijk ook:

Denis Holterman met blauwe blouse.

Wil jij vrijblijvend advies of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Of bel ons op: 038 477 85 60

Vul het onderstaande contactformulier in
en
wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!