Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

HomeLaatste nieuwsInterieurtrends voor de winter van 2023
Warme open haard foto voor bij het nieuwsbericht

Interieurtrends voor de winter van 2023

Het is weer tijd om jouw organisatie winterklaar te maken volgens de interieurtrends van 2023. Kom helemaal in de wintersferen door kleine of grote aanpassingen in jouw interieur. De trends bestaan uit diverse stijlen en elementen om je interieur weer een frisse boost te geven voor de maanden dat je weer meer binnen zit. Breng de gezelligheid, warmte en knusheid naar binnen en ga voor de Art Deco stijl of houd het minimalistisch met een modern minimalistische stijl. Geniet van de winter met een interieurstijl die bij jouw organisatie past!

Scandinavisch

De Scandinavische interieurtrend is al een tijdje bekend in Nederland en wordt veel toegepast in interieur. Ook deze winter is Scandinavisch weer populair. Deze stijl is zo geliefd door de eenvoud, minimalisme en functionaliteit. Je kan deze stijl toepassen door te kiezen voor lichte kleuren, eenvoudige decoratie zoals kussen of kaarsen, planten, natuurlijke materialen en producten met een hoge functionaliteit bijvoorbeeld een comfortabele bank.

Modern minimalisme

‘Less is more’, is de term die aansluit bij deze trend. Passend bij de trend ‘Scandinavisch’ is eenvoud, weinig felle kleuren en strakke lijnen in deze stijl belangrijk. Verwijder alle onnodige items, kies ook hier voor functionele meubelen, maak gebruik van materialen van kwaliteit, creëer open ruimtes, kies neutrale kleuren en subtiele verlichting.

Gehele bedrijfsrestaurant Besouw

Modern minimalisme

Interieur restaurant IJsselvliedt

Luxe prints en gouden details

Art Deco

Wellicht een meer onbekende stijl. Art Deco is een trend die komt uit de jaren ’20 en ’30 en kenmerkt zich door de luxe, glamour en geometrische vormen. Maak gebruik van materialen die luxe ogen of zijn, geometrische patronen zoals cirkels of zigzaglijnen, glas en spiegels, tweedehands artikelen en rijke en diepe kleuren zoals zwart, goud en marineblauw. Art Deco is een stijl voor iedereen die houdt van opvallend, flair en luxe tijdens de winter.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is inmiddels geen trend meer, maar een levensstijl en een must. Toch benoemen we duurzaamheid als trend voor deze winter aangezien het steeds belangrijker wordt voor mensen en sommigen hun interieur erop uitkiezen. Kies voor natuurlijke materialen, hergebruik en recycle, en energiezuinige verlichting of een sfeerhaard. Thereca past duurzaamheid in je interieur toe door bijvoorbeeld meubelen te wrappen die nog in goede staat zijn, maar wel een nieuwe look kunnen gebruiken.

Maritiem

Geïnspireerd op het leven aan zee. Deze stijl bestaat onder andere uit blauwe en witte kleuren, nautische elementen zoals een boei, anker of schippershoedje en natuurlijke materialen. Maritiem is niet een trend die je verwacht in de winter, maar het is juist geschikt aangezien het knusheid met zich mee brengt en een vakantie gevoel geeft; iets waar iedereen behoefte aan heeft tijdens de winter. Voeg textiel, zee-elementen en maritieme kleuren toe aan het interieur van jouw organisatie om deze trend te realiseren.

Verlenging van de zomerkleuren

In augustus deelden we al de zomerse kleuren van 2023 en deze kleuren worden ook weer gebruikt in de winter van 2023. Natuurtinten zoals terracotta, beige en olijfgroen zorgen voor warmte en rust in je interieur. Ze zijn tijdloos en veelzijdig. Felle kleuren zoals koraalroze en turquoise en opvallende accenten kunnen je interieur opvrolijken en energie geven. Gebruik kleur op accentmuren, meubels, accessoires en verlichting.

Opvallende prints

Unieke prints, van dierenprints tot geometrische vormen, voegen een speels en interessant element toe aan je interieur. Zo kan je in de woonkamer een tapijt met print plaatsen, een panterprint dekbed voor in de slaapkamer kiezen, in de keuken servies met geometrische vormen gebruiken en de gang en entree kunnen worden behangen met een retroprint.

Overzichtsfoto van projectinrichting bij Code DETA.

Felle kleuren

Al met al bieden deze trends talloze mogelijkheden om jouw organisatie te vernieuwen en aan te passen aan de nieuwste stijlen van de winter 2023. Of je nu een volledige make-over overweegt of slechts kleine aanpassingen wilt maken, deze trends kunnen je inspireren om je interieur op te frissen en gezelligheid toe te voegen aan je ruimte tijdens de winter. Benieuwd naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Binnen Thereca werken interieurexperts die je graag verder helpen. Neem contact voor meer informatie contact met ons op!

Bekijk ook:

Denis Holterman met blauwe blouse.

Wil jij vrijblijvend advies of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Of bel ons op: 038 477 85 60

Vul het onderstaande contactformulier in
en
wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!