Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Blog

HomeLaatste nieuwsSilent Room: de rustige werkplek van het kantoor
Silent Room in een omgeving

Silent Room: de rustige werkplek van het kantoor

De moderne open kantoren in combinatie met de hectiek van de dag zorgen voor afleiding, werk dat blijft liggen en opdrachten die worden uitgesteld. Iedereen die met meerdere collega’s op kantoor werkt heeft er mee te maken. Een rustige werkplek zonder te veel achtergrondgeluiden helpt om focus te houden op het werk, rustig te kunnen telefoneren of een goed gesprek te kunnen voeren. Een Silent Room in de werkomgeving kan deze werkplek gemakkelijk bieden zonder bouwkundige aanpassingen hoeven te verrichten in de ruimte.

Silent room in het kantoor

Een rustige werkplek

Een Silent Room is een ideale toevoeging aan een ‘’open’’ kantoorruimte om die rustige werkplek of telefooncel te kunnen bieden aan de werknemers. Deze stille ruimte is gebouwd met geluidsabsorberende materialen. De materialen hebben structuren die geluidsgolven kunnen vasthouden en dempen, wat betekent dat zowel inkomend als uitgaand geluid wordt geblokkeerd.

De Silent Room kan worden gemaakt met verschillende materialen zoals: melamine, metaal, stof en glas. Een combinatie van deze materialen en een afwisseling tussen ‘’binnen en buiten’’  is ook mogelijk.

In de keuze voor de materialen is het ook goed om na te denken over de functionaliteit van de Silent Room. Staat de Silent Room bijvoorbeeld in een open ruimte met een dynamische omgeving, dan kan je denken om voor meer openheid te kiezen, door middel van een glazen achterwand.

Wanneer het belangrijk is om gescheiden werkplekken binnen jouw ruimte te creëren, kun je voor een andere optie kiezen. Door de aanpasbaarheid van de achterwand heb je keuze uit een gesloten variant van bijvoorbeeld metaal of een variant bekleed met gemêleerde stof. Hiermee kun je de Silent Room of telefooncel in verschillende ruimtes plaatsen en aanpassen aan de behoeften van de plek.

De eyecatcher in jouw ruimte

Naast de functionaliteiten die de Silent Room biedt, kan het ook een mooie eyecatcher voor de ruimte zijn. Het ontwerp van de box biedt een breed scala aan kleuropties. Zowel de binnen- als buitenkant kunnen worden bekleed met een keuze uit meerdere melamine kleuren en stofferingen, waardoor je de mogelijkheid hebt om een persoonlijke touch aan de pod te geven. Laat bijvoorbeeld de huisstijl van jouw organisatie terugkomen in de kleurstelling of maak de Silent Room minder opvallend voor een rustig geheel.

Silent Room eyecatcher
Silent Room details

Mogelijkheden van de Silent Room

De Silent Room heeft een trendy uitstraling, maar is ook praktisch in gebruik, omdat de pod is voorzien van verschillende functionaliteiten. Zo kan je gebruik maken van ingebouwde stopcontacten, USB-aansluitingen en een bedieningsinterface. Daarnaast is de de box voorzien van sfeerverlichting en een ventilatiesysteem, hierdoor is er een constante luchtcirculatie aanwezig. Dit is belangrijk want hiermee worden gezondheidsproblemen voorkomen, zoals: vermoeidheid, benauwdheid, hoofdpijn en concentratieproblemen.

Benieuwd wat een Silent Room voor jouw omgeving kan betekenen?

Een rustige werkplek of een echte eyecatcher in jouw ruimte, de Silent Room is niet meer weg te denken. Wij adviseren je graag voor de beste oplossing voor jouw werkomgeving, want iedere omgeving heeft andere behoeftes en daar gaan wij graag over met je in gesprek. Neem gerust contact met ons op.

Bekijk ook:

Teun

Wil jij vrijblijvend advies of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Of bel ons op: 038 477 85 60

Vul het onderstaande contactformulier in
en
wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!