“Thereca is een bedrijf dat zijn verleden koestert en de toekomst omarmt. In ons ruim honderdjarige bestaan hebben we de kansen benut die sociale en economische ontwikkelingen ons bieden.”
“Thereca is een bedrijf dat zijn verleden koestert en de toekomst omarmt. In ons ruim honderdjarige bestaan hebben we de kansen benut die sociale en economische ontwikkelingen ons bieden.”
Van een ambachtelijke meubelmaker groeiden we uit tot een meubelfabriek voor de zorgsector. En weer later tot een allround projectinrichter met eigen productiefaciliteiten. Al die tijd zijn we een familiebedrijf gebleven dat continuïteit en kwaliteit voorop stelt. Voor elk project streven wij met gedrevenheid en passie naar het best mogelijke resultaat.
“Hier staat een trotse moeder. Robin is de 5de generatie in onze familie die het in 1870 opgerichte familiebedrijf weer voortzet. Iedere generatie heeft een eigen naam aan het bedrijf gegeven. In 2020 is het KvK-nummer, waaronder Thereca is ingeschreven, al 150 jaar in de familie.”
– zei Hermien Drupsteen, de moeder van Robin Veen, op de eerste Kerstborrel in het nieuwe pand aan de A28 in Hattemerbroek.
In 1870 heeft de over-overgrootmoeder van Robin zich ingeschreven bij de KvK. Het begin van een lange historie. Haar zoon Jacob, de overgrootvader van Robin, ging zodra hij oud genoeg was met garen en band langs de deuren om zijn moeder te helpen de familie te onderhouden.
Toen hij op latere leeftijd de “negotie” van zijn moeder had overgenomen, kocht hij een winkelpand aan de Hoogstraat in Hasselt. “De Kleine Koopman” werd “Jacob Drupsteen”. Het was een warenhuis, met meubelen, pannen, breiwol, vishengels, enveloppen, spijkers, eau de Cologne. Alles was er te koop.
De jongste zoon van Jacob, Wilco Drupsteen, nam de winkel over en ging, samen met zijn vrouw, verder in de meubelhandel. De naam werd gewijzigd in Drupsteen Meubelen. Hij verkocht eerst alleen aan particulieren, maar later ook via winkeliers uit de wijde omgeving.
Na de dood van Wilco namen zijn dochter en schoonzoon Rob Veen de zaak over. De naam van de zaak werd weer veranderd/aangepast, het KvK-nummer bleef hetzelfde. Rob stopte met de particuliere verkoop en ging verder als groothandel in meubelen. Na verloop van tijd liet hij eigen modellen maken, eerst in Nederland, later in Hongarije. Thereca werd een van de klanten en de samenwerking met Thereca werd steeds hechter. Uiteindelijk werden er overnamegesprekken gevoerd.
Toen Robin in zaak kwam werd de overname van Thereca beklonken. Er werd een nieuw pand gebouwd op het industrieterrein in Hasselt. Na de overname ging Rob met pensioen en werd de naam van het bedrijf weer veranderd. Dit keer in THERECA, omdat Thereca al grote naamsbekendheid genoot binnen de zorgsector.
Na 20 jaar bleek het gebouw in Hasselt te klein om alle disciplines, die in de loop der jaren waren toegevoegd, een plek te geven. Verhuizen was de enige optie. En nu staat er met grote letters THERECA in de berm van de A28, met nog steeds hetzelfde KvK-nummer van “De Kleine Koopman” uit 1870. In 2020, 150 jaar in de familie.