Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Historie

Thereca is een bedrijf dat zijn verleden koestert en de toekomst omarmt. In ons ruim honderdjarige bestaan hebben we de kansen benut die sociale en economische ontwikkelingen ons bieden. Van een ambachtelijke meubelmaker groeiden we uit tot een meubelfabriek voor de zorgsector en weer later tot een allround projectinrichter met eigen productiefaciliteiten. Al die tijd zijn we een familiebedrijf gebleven dat continuïteit en kwaliteit voorop stelt en voor elk project met gedrevenheid en passie streeft naar het best mogelijke resultaat.

“Hier staat een trotse moeder. Robin is de 5de generatie in onze familie die het in 1870 opgerichte familiebedrijf  weer voortzet. Iedere generatie heeft een eigen naam aan het bedrijf gegeven. In 2020 is het KvK-nummer, waaronder Thereca is ingeschreven, al 150 jaar in de familie.”

Dat waren de woorden van de moeder van Robin Veen, de huidige directeur/eigenaar van Thereca. op de eerste Kerstborrel  in het nieuwe pand aan de A28 in Hattemerbroek.

De Kleine Koopman
In 1870 heeft de over-overgrootmoeder van Robin zich ingeschreven bij de KvK. Het begin van een lange historie. Haar zoon Jacob, de overgrootvader van Robin ging, zodra hij oud genoeg was, met garen en band langs de deuren om zijn moeder te helpen de familie te onderhouden.

Jacob Drupsteen
Toen hij op latere leeftijd de “negotie” van zijn moeder had overgenomen, kocht hij een winkelpand aan de Hoogstraat in Hasselt. “De Kleine Koopman” werd “Jacob Drupsteen”. Het was een warenhuis, met meubelen, pannen, breiwol, vishengels, enveloppen, spijkers, eau de Cologne, alles was er te koop.

Drupsteen Meubelen
De jongste zoon van Jacob, Wilco Drupsteen, nam de winkel over en ging, samen met zijn vrouw, verder in de meubelhandel. De naam werd gewijzigd in Drupsteen Meubelen, hij verkocht eerst alleen aan particulieren, maar later ook via winkeliers uit de wijde omgeving.

Rob Veen Meubelen
Na de dood van Wilco namen zijn dochter en schoonzoon Rob Veen de zaak over. De naam van de zaak werd weer veranderd/aangepast, het KvK-nummer bleef hetzelfde. Rob stopte met de particuliere verkoop en ging verder als groothandel in meubelen, na verloop van tijd liet hij eigen modellen maken, eerst in Nederland, later in Hongarije. Thereca werd een van de klanten, de samenwerking met Thereca werd steeds hechter. Uiteindelijk werden er overnamegesprekken gevoerd.

Thereca
Toen Robin in zaak kwam werd de overname van Thereca beklonken. Er werd een  nieuw pand gebouwd op het industrieterrein in Hasselt. Na de overname ging Rob met pensioen en werd de naam van het bedrijf weer veranderd, dit keer in THERECA, omdat Thereca al grote naamsbekendheid genoot binnen de zorgsector.

Na 20 jaar bleek het gebouw in Hasselt te klein om alle disciplines, die in de loop der jaren waren toegevoegd, een plek te geven. Verhuizen was de enige optie. En nu staat er met grote letters THERECA in de berm van de A28,  met nog steeds hetzelfde KvK-nummer van “De Kleine Koopman” uit 1870. In 2020, 150 jaar in de familie.