Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Open dagen 2021

Het is eindelijk zo ver! De Thereca open dagen 2021 komen er aan!

Donderdag 28 en vrijdag 29 oktober staan in het teken van ontmoeten, beleving en hospitality. We nemen jou mee door onze showroom en laten je ontdekken wat de huidige ontwikkelingen zijn op het gebied van projectinrichting en natuurlijk de Thereca collectie. Ook worden er sessies georganiseerd met inspirerende sprekers over interessante onderwerpen! Ben jij er bij? Meld je hier onder aan.

Vrije inloop op de volgende dagen:
Donderdag 28 oktober 9:00 – 18:00
Vrijdag 29 oktober 9:00 – 20:00

Onderwerpen

Natuurlijk staat de collectie van Thereca klaar om te bekijken en zijn onze interieurontwerpers aanwezig om jou te adviseren. Daarnaast zijn er meerdere onderwerpen die worden toegelicht tijdens de open dagen:

Lichtadvies
Geurbeleving
Akoestiek
Ergonomie
Werkplekken
Raambekleding
Groenbeleving
Stofferingen
Techniek
Accessoires
Service en onderhoud

 

Sessies

Tijdens de open dagen worden er sessies georganiseerd met verschillende sprekers.  Aan deze sessies kan je gratis deelnemen. Je dient je aan te melden voor de sessies in verband met een beperkt aantal plaatsen per sessie. VOL = VOL. Er worden drie interessante en leerzame onderwerpen besproken, dit is een mooie toevoeging aan de inspiratie die je deze dag op doet. Hier onder worden de sessies en de sprekers verder toegelicht. Let op, je kan maximaal aan 1 sessie deelnemen per dagdeel.

Ignar Rip – Muziekgeluk

Donderdag 28 oktober om 11:00 en 15:00 uur
Vrijdag 29 oktober 10:00 uur

Ignar: ‘’Samen met mijn vader heb ik tien jaar lang voor mijn moeder met alzheimer gezorgd. Muziek was een vast onderdeel van onze zorg, niet bijzonder voor mijn gevoel. Pas later kwam ik er achter dat het inzetten van afspeellijsten horend bij een dagdeel of zorghandelingen niet zo heel gewoon is.

Dit heeft geleid tot het schrijven van een methodiek waarmee men de juiste muziek kan achterhalen en hoe je deze muziek inzet bij zorghandelingen en op de verschillenden momenten van de dag.

Resultaat: vermindering van agressie, onrust en onbegrepen gedrag. Verhoging van het welzijn van degene met dementie. Verlaging van de werkdruk en zorgzwaarte voor zowel verzorgenden als mantelzorgers.

Zo is het “muzikale” balletje gaan rollen en heb ik nu een Nederlandse & Engelse site en train ik verzorgenden, zzp’ers en mantelzorgers in Nederland, België en Engeland.’’

Sessie open dag – aanmelden verplicht

Muziek draagt bij aan het creëren van een inspirerende leefomgeving. Deze presentatie is zowel bruikbaar op de werkvloer als in de privésfeer. Eén op de vier mensen krijgt dementie, dus bijna
iedereen heeft of kent iemand met dementie. Angst, weerstand, onrust en agressie verminderen door een juiste inrichting en het horen van vertrouwde muziek. Daarom bieden wij tijdens onze opendagen een bijzondere presentatie aan. In deze presentatie wordt het duidelijk wat muziek doet in het brein en hoe je muziek in kunt zetten als een zorg-instrument.

Gerdien Top – Top voor dementie

Donderdag 28 oktober om 10:00 en 14:00 uur
Vrijdag 29 oktober 11:00 uur

Gerdien: ‘’ Mensen met dementie hebben mijn hart gestolen; door de dementie kunnen zij zich vaak niet meer anders voordoen dan wie ze zijn. Zij veranderen in een steeds puurder mens, zonder masker, zonder iets om zich achter te verschuilen. En sinds 2018 zet ik me met TOP voor Dementie graag in om de kwaliteit van leven van deze groep mensen te verbeteren!

Ik train zorgmedewerkers en naasten van mensen met dementie en laat hen begrijpen wat er in het hoofd van iemand met dementie gebeurt. Ik laat deelnemers zelf ervaren wat een beschadigd brein met je doet. Deelnemers vinden dit confronterend, maar ook helpend in een goede omgang met mensen met dementie.

Ik heb met mensen met dementie gewerkt in de thuissituatie (al dan niet met thuiszorg), op dagbestedingen en in verschillende open en gesloten zorgcentra en psychiatrie. In o.a. de functies verzorgende IG, maatschappelijk werker, casemanager dementie en cliëntadviseur.’’

Sessie open dag – aanmelden verplicht

Tijdens deze sessie wordt je door middel van een quiz vorm bewust gemaakt wat zich in het hoofd afspeelt bij mensen met dementie. De nadruk wordt hier gelegd op de prikkelverwerking en de werking van het geheugen bij dementie.

De prikkelverwerking raakt vertraagd en verstoord door dementie. Daarom is het juist voor deze doelgroep extra belangrijk om een omgeving te creëren met zo veel mogelijk gunstige prikkels en zo weinig mogelijk storende factoren. Het geheugen is van belang, omdat mensen met dementie zich vertrouwd voelen in een huis waarin zij het interieur herkennen vanuit hun jeugd en vroege volwassenheid.

Art Langeler – Trainer PEC Zwolle

Vrijdag 29 oktober 16:00 uur

Als hoofdtrainer in het betaalde voetbal ben je veel meer dan alleen trainer/coach. Sterker nog, het coachen van wedstrijden en het geven van trainingen is minder dan de helft van alle werkzaamheden.

De staf van een eerste elftal bestaat in de regel uit een team van tussen de 10 en 15 personen, die de hoofdcoach aanstuurt. De assistent-trainers, de medische staf, de performance-staf, het team-management en natuurlijk de spelers. Maar ook de overleggen met de hoofd opleidingen en de jeugdtrainers, de technisch manager en algemeen management horen bij het takenpakket. De relatie met de (regionale) media en de sponsoren zijn belangrijk, evenals de relatie met de supporters.
Het plannen van trainingen is een ding,  overleggen, maatschappelijke activiteiten, huisvesting, eet en slaapritme van spelers een paar andere voorbeelden van issues die een trainer/coach zo door de week tegen kan komen. Om dit allemaal in goede banen te leiden vraagt dit om een stevige management-blik en is vergelijkbaar met directie-management banen in het bedrijfsleven, met 1 groot verschil….
De hele wereld kijkt mee en vindt er iets van!

Sessie open dag 

Tijdens de sessie zal ik een insight geven over mijn werkzaamheden als trainer/coach van PEC en zal ik kort terug blikken op mijn vorige banen als Directeur voetbalontwikkeling KNVB en hoofd opleidingen van PSV.