Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Projectinrichting
voor de zorg

“Een plek waar een thuisgevoel van de bewoner centraal staat.”

Thereca open dagen 2022! 

Donderdag 6 en vrijdag 7 oktober staan in het teken van ontmoeten, beleving en hospitality. We nemen jou mee door onze showroom en laten je ontdekken wat de huidige ontwikkelingen zijn op het gebied van projectinrichting en natuurlijk de Thereca collectie. Ook zijn er dit jaar weer interessante sessies op de open dagen waarvoor je kan aanmelden. Ben jij er bij? Meld je hier onder aan.

We kijken er naar uit jou te ontmoeten!

Vrije inloop op de volgende dagen:
Donderdag 6 oktober 9:00 – 18:00
Vrijdag 7 oktober 9:00 – 20:00

Vrijdag 7 oktober is vanaf 16:30 het Therecafé geopend

Voor wie zijn deze open dagen?

Tijdens deze dagen word je meegenomen in de ontwikkelingen binnen de projectinrichting voor zowel de zorg- als zakelijke markt. Voor iedereen die binnen zijn/haar organisatie te maken heeft of krijgt met de inrichting van ruimtes, bieden deze dagen inspiratie, informatie en beleving.

Onderwerpen

Natuurlijk staat de collectie van Thereca klaar om te bekijken en zijn onze interieurontwerpers aanwezig om jou te adviseren. Daarnaast zijn er meerdere onderwerpen die worden toegelicht tijdens de open dagen:

Licht
Geurbeleving
Akoestiek
Ergonomie
Werkplekken
Raambekleding
Groenbeleving
Stofferingen
Techniek
Accessoires
Service en onderhoud

 

Meubilair De Wissel

Sessie 1: De Mobiele Verwarring – Escape Room

Wanneer: donderdag 6 oktober. 12 sessies verdeeld over de dag

Aanmelden verplicht

demobieleverwarring

Hoe ervaart iemand met een beschadigd brein het dagelijks leven en hoe kun je hier als zorgverlener, mantelzorger, vrijwilliger of familielid het beste mee omgaan? Schrijf je in voor de escaperoom van De Mobiele Verwarring. Het is de bedoeling dat je binnen 30 minuten de missie volbrengt van deze educatieve beleving vol licht- en geluidseffecten. Door middel van interactieve puzzels krijg je inzicht in de belevingswereld van iemand met een beschadigd brein, bijvoorbeeld als gevolg van dementie. Ongemerkt leer je belangrijke lessen en wordt een groot beroep gedaan op jouw creatieve vaardigheden. Deze puzzels zijn gebaseerd op de 8 principes over dementie van Dr. Anneke van der Plaats. Een sessie duurt in totaal 25 minuten en deze voer je in groepjes uit. Er zijn meerdere tijdstippen om deel te nemen. Inschrijven voor deze sessie kan via de aanmelding van de open dagen.

Sessie 2: Een aangename leefomgeving voor ouderen

Wanneer: vrijdag 7 oktober 10:00 en 14:00 uur

Caroline Külsen – Tarkett

Aanmelden verplicht 

De kwaliteit van leven voor ouderen gaat ons allemaal aan. Door ontwikkelingen in de gezondheidszorg leven we langer. In 2010 was 4% van de bevolking in de OESO-landen ouder dan 80; in 2050 is dat opgelopen naar 10%. Langer leven betekent natuurlijk niet altijd gezonder leven. Ouder worden brengt eigen uitdagingen met zich mee. Onze vermogens nemen af en aandoeningen als dementie zorgen voor verdere complicaties.

Het is essentieel dat we begrijpen welke problemen ouder worden met zich meebrengt, met én zonder dementie. Zo kunnen we ervoor zorgen dat ouderen ook hun oude dag op een aangename manier kunnen doorbrengen. Daarom heeft Tarkett besloten om dit onderwerp te onderzoeken. Daarbij is gericht op de behoeften van ouderen in hun dagelijkse leefomgeving – de meest eenvoudige en directe manier om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Goed, ‘inclusief’ design kan het leven van bewoners veranderen, en ook dat van de mensen die hen verzorgen en de familie die op bezoek komt. Het is zaak te beseffen welke beperkingen een hoge leeftijd voor bewoners met zich meebrengt. Slim ruimtegebruik kan veel doen voor het leven van ouderen en hun verzorgers.

Het afgelopen decennium heeft Tarkett inzichten opgebouwd in de behoeften en percepties van ouderen. Tijdens deze sessie neemt onze partner Tarkett je mee in deze bevindingen en factoren die meespelen in het creëren van een fijne leefomgeving voor ouderen. Bijzonder is dat je tijdens deze sessie deze behoeften en percepties zelf kan ervaren door middel van een VR-bril.

leefomgeving ouderen