Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Beweging 3.0 – De Lichtenberg

Verpleeghuis De Lichtenberg is een zorglocatie van zorginstelling Beweging 3.0. Deze locatie ligt aan de rand van Amersfoort en middenin het groen. Deze buitenomgeving wordt naar binnen gehaald door de grote ramen en sfeer in het pand. Breng een bezoek aan de dierenweide, het restaurant of maak een wandeling door het park. De Lichtenberg en haar medewerkers staan voor rust, huiselijkheid en respect.

De wens van de medewerkers van De Lichtenberg was om het Grand Café en ontmoetingsruimte opnieuw in te richten en te restylen. Met als doel dat bezoekers en bewoners langer en meer zouden verblijven in deze ruimtes. Ze wilden graag het groen van buiten naar binnen brengen. Daarbij heeft Beweging 3.0 een horecaconcept ontwikkeld voor de locatie; Geniet 3.0. Aan de hand van dit concept en onze visie op het interieur is er in samenwerking met de medewerkers een plan gemaakt voor de vernieuwing.

Huiselijkheid en rust

Huiselijkheid en rust stonden centraal in het plan met daarin alle aspecten voor de vernieuwing van het restaurant en de ontmoetingsruimte. Daaronder vallen bijvoorbeeld de vernieuwing van de balie, counter en keuken. Onze interieurontwerper Justin Potjes heeft gebruik gemaakt van verschillende stoffen en materialen in groentinten en kunstbeplanting om de gewenste uitstraling te realiseren.

Voor bezoekers, bewoners en medewerkers

De grote stamtafel en stijlvolle Poppy stoelen zorgen er niet alleen voor dat bezoekers en bewoners prettig kunnen verblijven, maar ook voor een fijne pauze voor de medewerkers. De kleine zitjes vormen intieme plekjes waar familieleden en andere bezoekers prettig gesprekken kunnen hebben en kunnen genieten. Het Grand Café en de ontmoetingsplek zijn nu gezellig, lichter, frisser en meer eigentijds.

Before Lichtenberg

Before

Ingezoomde after Lichtenberg

After

Restaurant visual Lichtenberg

Visual

Restaurant Lichtenberg after

After

Positieve ervaring

Als gevolg van de vernieuwing merken de medewerkers al een positieve werking op de bezoekers en bewoners. Ze verblijven vaker en langer in het restaurant en de ontmoetingsplek.

Wilco Vos, Teamleider Facilitair bij de Lichtenberg, deelt graag zijn ervaring met Thereca: ‘’In 2022 was het zover en was het oude grand café van de Lichtenberg aan de beurt voor een grote renovatie. Een aantal maanden is er hard gewerkt met als resultaat een prachtig nieuw restaurant. Maar wat zou ons restaurant zijn zonder bijzondere meubels om het helemaal af te maken? Gelukkig hebben we daar aan Thereca een goede partner in gehad. Samen met Peter en het ontwerpteam van Thereca is er hard gewerkt aan het maken van de selectie en nadat de bouw klaar was hebben we het restaurant mogen voorzien van een prachtige nieuwe inrichting. Door het geheel is het restaurant 1 grote woonkamer geworden waar door iedereen gebruik van wordt gemaakt zowel externe personen als bewoners als medewerkers. Thereca is een fantastische partner die goed naar je wensen luistert en meedenkt en weet deze ontzettend goed te vertalen in een prachtig resultaat.’’

Projectadviseur Peter

Wil jij vrijblijvend advies of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Of bel ons op: 038 477 85 60

Vul het onderstaande contactformulier in
en
wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!