Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Beweging 3.0 Mariënburg

HomeZorgBeweging 3.0 Mariënburg

Beweging 3.0 Mariënburg

Op de uniek en bijzonder mooi gelegen locatie in de wijk Soestdijk ligt het gastvrije en moderne verpleeghuis Mariënburg. De locatie bevindt zich midden in een parkachtige omgeving met Paleis Soestdijk op loopafstand. Mariënburg biedt een warm thuis voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. In het woonzorgcentrum zijn 75 mooie en lichte appartementen. Deze appartementen zijn verdeeld over zeven woongroepen die elk gebruik maken van een gemeenschappelijke huiskamer met open keuken en een groot balkon.

Een inspirerende leefomgeving voor Mariënburg pur sang. Door middel van een uiterst goede samenwerking met de werkgroepen van Beweging 3.0 hebben we samen een prachtig interieur kunnen realiseren. Na inventarisatie van de wensen, de werkwijze en de doelgroepen is er een voorstel gemaakt door onze interieurontwerper Justin Potjes. Dit voorstel is samen met de werkgroep gefinetuned en vervolgens gevisualiseerd door Justin.

Groen, geur en beleving

Bij binnenkomst kom je gelijk de warme sfeer van het restaurant tegemoet. In het restaurant zijn bewoners, maar ook mensen uit de omgeving welkom om een hapje te eten. De luxe materialen, de moswand en alle toegevoegde planten geven deze ruimte een uitnodigend en toegankelijk gevoel. Aangevuld met een chique en koninklijke uitstraling door het gebruik van luxe stofferingen op het meubilair. De uitgifte met handgemaakte tegels is de eyecatcher in deze ruimte en vangt gelijk je blik bij binnenkomst. Deze beleving wordt compleet door de subtiele geur die wordt toegevoegd aan de luchtbehandeling.

Via de gang komen de bewoners naar de gezamenlijke huiskamer. Deze gangen zijn voorzien van akoestische peesframe doeken met verschillende vrolijke prints. Bij de liftgebieden komen prints uit de omgeving tot leven door een toevoeging van meubilair, planten en geur.

Elke huiskamer heeft zijn eigen kleurstelling en sfeer en bieden allen geborgenheid, warmte en een echt thuis aan de bewoners. Er is gebruik gemaakt van kwalitatief goede materialen voor het meubilair, de wand- en raambekleding. Alles op elkaar afgestemd brengt een rustige en warme sfeer aan de huiskamer van de bewoners. De subtiele gouden details maken het geheel af en geven een knipoog naar het koninklijke. Het ingezette meubilair is niet alleen geschikt voor de bewoners, maar is ook gebruiksvriendelijk voor het personeel. Zo is elke huiskamer voorzien van een paar stoelen met het The Moove systeem en zijn er kolompoot tafels die manueel verstelbaar zijn in hoogte, door middel van de hendel onder het blad.

Stoel zorg

Max 3am

Groenwand

Groenwand

Fauteuil zorg

Rico Retro