Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Careyn Tuindorp Oost

HomeZorgCareyn Tuindorp Oost

Careyn Tuindorp Oost te Utrecht

Careyn Tuindorp Oost is een nieuwbouwpand aan de rand van Utrecht. Het nieuwe gebouw is een complex van appartementen met uitzicht op de Dom en de groene rand van Utrecht.

Thereca heeft Careyn voorzien van een op maat advies en interieurontwerp. Vervolgens heeft Thereca de inrichting mogen leveren voor de ontmoetingsruimte, de huiskamers en de belevingswanden. Careyn Tuindorp Oost biedt verpleging en verzorging aan mensen met een somatische of psychogeriatrische zorgvraag. Voor deze bewoners is herkenning en zintuigelijke waarneming (prikkels) erg belangrijk. Elementen hiervoor zijn terug gebracht binnen het gebouw op verschillende manieren.

Elke verdieping heeft zijn eigen kleur/thema. Dit komt terug op de gangen en in de huiskamers dit zorgt voor herkenning bij de bewoners. Careyn heeft in de huiskamers de keuze gemaakt voor de Ilse armstoel, dit is een stoel die zeer geschikt is voor de doelgroep. Per huiskamer is er gebruik gemaakt van verschillende stofferingen voor een speels effect verbonden aan het thema.

Ook heeft elke verdieping een eigen texturenwand in de sfeer van het thema. Een texturenwand is een hangende bak aan de wand met verschillende vlakken met ieder zijn eigen textuur. Denk hierbij aan texturen zoals gras, 3D behang, zachte stof etc. Dit texturenbord is erg effectief voor mensen die gedesoriënteerd zijn of behoefte hebben aan prikkels.