Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Cordaan ”Hof van Sloten”

HomeCategorieënZorgCordaan ”Hof van Sloten”

Cordaan ”Hof van Sloten”

‘’Hof van Sloten is een project waarbij een mooie samenwerking tussen de werkgroep van Cordaan en Thereca is ontstaan.

Samenwerken is het bijdragen aan een gezamenlijk resultaat door een optimale afstemming tussen de eigen kwaliteit en belangen en die van de betreffende groep. Dat resultaat mag er wezen, daar zijn wij trots op!’’

Hof van Sloten is een locatie van zorgorganisatie Cordaan. In een rustige buurt in Nieuw-West Amsterdam, tegenover de hoofdingang van het MC Slotervaart staat Hof van Sloten. Een zorginstelling met een breed aanbod voor zorgbehoevenden. Thereca heeft met de werkgroep en de architect mee mogen werken aan de realisatie van de F-vleugel. Deze vleugel biedt revalidatiezorg.

Een hotelmatige uitstraling gericht op een kort verblijf van de orthopedische revalidant, dat was het doel. De uitstraling is motiverend, sfeervol en natuurlijk. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke en aardse materialen, waarbij de cliënten worden gestimuleerd tot beweging. Op de afdeling is een ontmoetingsruimte aanwezig waar cliënten elkaar buiten de eigen kamer kunnen ontmoeten of kunnen ontspannen.

De ontmoetingsruimte is geen afgesloten huiskamer, maar een onderdeel van de afdeling en stimuleert het revalidatieproces.