Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

GGNet RGC Apeldoorn

HomeCategorieënZorgGGNet RGC Apeldoorn

GGNet RGC Apeldoorn is een zorginstelling aan de rand van de Veluwe waar mensen met psychische problemen en hun naasten worden ondersteund, behandeld en begeleid. Thereca heeft de ruimtes op de begane grond en de eerste verdieping opnieuw mogen inrichten. Belangrijke uitgangspunten waren het creëren van een huiselijke sfeer waar mensen graag willen verblijven en tot rust kunnen komen.

Bij de uitwerking van het concept is de Veluwe als uitgangspunt genomen. Vanuit de thema’s heide, bossen, zandverstuiving, beken en vennen zijn kleurstellingen bepaald die in de afzonderlijke ruimtes centraal staan. Een prikkelarme ruimte heeft bijvoorbeeld het thema ‘beken’ en hier staat de kleur blauw centraal. Blauw is namelijk een heldere, koele kleur die een rustgevende impact op de geest heeft. Hier kunnen bewoners tot rust komen. Ruimtes waar bewoners samen komen, zoals de keuken, bestaan uit warme kleuren. Zo staat de keuken geheel in het teken van bossen met groenaccenten. Als eyecatcher is hier een grote boomstamtafel geplaatst.

De werkgroep van GGNet Apeldoorn heeft een grote inbreng gehad in het bepalen van de sfeer en keuze in materialen. Tijdens een bezoek aan de showroom van Thereca hebben de werkgroepleden de producten zelf kunnen voelen en ervaren en op basis hiervan een weloverwogen keuze gemaakt.

Het is een plek geworden waar de medewerkers van GGNet achter staan en waar cliënten hun rust kunnen vinden.

Bekijk hier meer gerealiseerde projecten.