Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Kasteel Stoutenburg

HomeHOMEPAGEZorgKasteel Stoutenburg

In de prachtige groene omgeving van de gemeente Leusden staat Kasteel Stoutenburg, een monumentaal herenhuis uit 1888. Het kasteel, wat zich bevindt op een landgoed, is door de particuliere zorgorganisatie Wonen bij September aangekocht en verbouwd tot een zorginstelling met 24 appartementen voor ouderen met dementie. Het resultaat is schitterend. Het pand ademt nog steeds de bijzondere sfeer die past bij het kasteel maar is volledig aangepast aan deze tijd.

Mensen die hier wonen kunnen het leven dat ze gewend zijn zo lang mogelijk voortzetten en houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Zonder strakke schema’s en met aandacht voor hun hobby’s kunnen de bewoners hun leven op een hele prettige manier continueren. Maar wel in een veilige omgeving en onder begeleiding van de betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

In het kasteel zijn een woonkeuken, meerdere gezellig ingerichte woonkamers en 24 appartementen gerealiseerd. De renovatie, aanpassingen en verbouwing zijn uitgevoerd door Thuismakers. Het prachtige ontwerp voor de inrichting is door Marije Develing van Maison Belle interieuradvies gedaan. Thereca is ingeschakeld om de meubelen en raambekleding te leveren die passen binnen het concept. De meubelen zijn speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep waarbij we de belangrijke praktische uitgangspunten nooit uit het oog verliezen. Onze uitdaging is dat dit zeker niet ten koste hoeft te gaan van de juiste sfeer en huiselijkheid en dat is in dit mooie project goed te zien.

De woonkamers hebben allemaal een eigen sfeer gekregen en daar hebben wij onze meubelen op aangepast. Zo is er bijvoorbeeld een ruimte gecreëerd met aardse, warme tinten. Bewoners zullen zich hier ongetwijfeld prettig, vertrouwd en thuis gaan voelen.

Wij wensen de bewoners en medewerkers van Kasteel Stoutenburg veel woonplezier in hun nieuwe huis.

Bekijk hier meer gerealiseerde projecten.

Gebruikte producten bij dit project:

Melanie 3A

Poppy 3A

Javea 3A