Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Lievegoed

Over het project

LIEVEGOED

Lievegoed antroposofische zorg heeft op locatie Nieuw Rijssenburg in Driebergen een tijdelijk onderkomen gerealiseerd. Deze tijdelijke huisvesting is nodig om de periode tot oplevering van de nieuwbouw te overbruggen. Doormiddel van bouwunits is een gebouw van twee bouwlagen verrezen. Aan Thereca de taak om het gebouw met onder andere twee huiskamers een huiselijke uitstraling te geven. Daarnaast moet de inrichting ook verhuisbaar zijn naar de komende nieuwbouw. Onze ontwerpstudio heeft samen met de projectadviseur een doordacht plan gemaakt en mogen uitvoeren. Lievegoed en Thereca kijken terug op een mooie samenwerking tijdens dit project en mooi resultaat.

WAT IS ANTROPOSOFISCH ZORG?

De visie van Lievegoed op antroposofische zorg:
Bij de begeleiding en behandeling staat de individuele ontwikkelingsvraag centraal. Ieder mens, ook een volwassene met een beperking, kent eigen groeimogelijkheden. Dat betekent dat Lievegoed naast de fysieke aandacht ook oog hebben voor de ziel en de geest en de samenhang tussen de mens, de aarde en de geestelijke wereld.

ANTROPOSOFISCHE ZORG & INTERIEUR

Binnen de antroposofische zorg is het belangrijk dat de materialen die gebruikt worden zo puur mogelijk zijn. Dit omdat de antroposofische zorg nadenkt over mens en aarde. Daarom hebben wij bijvoorbeeld massief eiken hout voor de kasten en tafels ingezet.