Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Wonen bij September Heerenveen

Wonen in een speciaal gebouw zoals een kerk, een villa of een molen is iets waar September over mee kan praten. De kruiskerk in Heerenveen die al zo’n 100 jaar bestaat en eerder als kerk heeft gediend, wordt nu als verzorgingstehuis gebruikt voor ouderen met dementie. Het ontwerp van het interieur is volgens de vaste huisstijl van September gemaakt door Marije Develing, waarvoor Thereca het meubilair voor de locatie mocht verzorgen.

Wonen bij September is een particuliere zorgorganisatie voor ouderen met dementie. De woonhuizen van September staan garant voor een fijne huiselijke omgeving waar liefde, persoonlijke aandacht en betrokkenheid centraal staan.

Bijzondere locatie

Een toevoeging aan de al bestaande bijzondere locaties van September. De locatie in Heerenveen heeft zich namelijk gevestigd in een oude kerk. De Kruiskerk is verbouwd tot twee woonhuizen met in totaal 48 appartementen voor ouderen met dementie. De kerk is bijna honderd jaar oud en heeft tot 2012 dienst gedaan als kerk van de Protestantse Wijkgemeente Heerenveen. Het gebouw wat van buiten de historische eigenschappen heeft behouden, is van binnen middels een verbouwing en een deel nieuwbouw gemoderniseerd. De renovatie, aanpassingen en verbouwing van de kerk zijn uitgevoerd door Thuismakers.

Wensen

Voor de locatie in Heerenveen lag de wens bij mooie inrichting die op goede wijze kon vertalen waar ze als organisatie voor staan. Voor de bewoners met dementie is een prettige leefomgeving belangrijk, dit komt zowel naar voren in stijl, als in de praktische en functionele aspecten.

Huisstijl

Door het gehele huis is de herkenbare September stijl toegepast. Elke deel van het huis heeft wel zijn eigen kleurstelling. Een roze gethematiseerde zithoek of banken in een groen thema. De karakteristieke ontmoetingsruimtes met grote leef-keuken geeft de sferen van de oude kerk nog goed weer, maar geeft ook een huiselijke warme sfeer om samen te komen. Willen mensen tot rust komen, dan zijn de huiskamers hiervoor een prettige plek.

Resultaat

Met dit nieuwe plekje heeft September er weer een unieke locatie bij waar bewoners zich thuis kunnen voelen, de zorg krijgen die ze nodig hebben en tot rust kunnen komen.

Denis Holterman met blauwe blouse.

Wil jij vrijblijvend advies of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

038 477 85 60

Of vul het onderstaande contactformulier in
en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!