Een projectinrichter die inspirerende woon- en werkomgevingen realiseert met een persoonlijke touch in heel Nederland.

T: +31 (0)384778560
E: info@thereca.nl

Zorggroep Alliade Marijke Hiem

HomeCategorieënZorgZorggroep Alliade Marijke Hiem

Zorggroep Alliade ”Marijke Hiem” in Heerenveen

Het oude Marijke Hiem voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Meriant is daarom overgegaan tot nieuwbouw op dezelfde locatie. Na een intensief traject met cliëntenraad, bewoners, familie en collega’s samen met de inzet van verschillende organisaties is de nieuwbouw van Marijke Hiem nu officieel opgeleverd.

Projectadviseur Denis Holterman heeft aan het magazine ‘’Bouwen aan de zorg’’ verteld over dit mooie project. Lees hieronder het artikel van Bouwen aan de zorg:
“Een verschrikkelijk mooi plan.” Zo beschrijft Denis Holterman van Thereca het meubelontwerp van Gortemamaker Algra Feenstra architects uit Rotterdam, voor woonzorgcentrum Marijke Hiem in Heerenveen. Thereca kreeg de eer om het ontwerp in opdracht te nemen en te produceren.

Thereca, gevestigd in Hattemerbroek aan de A28 nabij Zwolle, is projectinrichter en tevens fabrikant van zorgmeubilair met een eigen ontwerpstudio en interieur bouwbedrijf in Nederland. Hoewel het bedrijf ook productievestigingen in Kroatië en Hongarije heeft, werd de opdracht voor Marijke Hiem volledig in Nederland geproduceerd.

Op basis van het plan van de architect maakte Thereca de technische tekeningen, ging aan het finetunen en gaven samen  met de architect en de klant een klap op het definitieve ontwerp, waarna de meubels in productie gingen.

Holterman is trots op wat ze voor dit project konden betekenen. Hij roemt het kleur- en materiaalgebruik. Multiplex HPL van uitstekende kwaliteit. Duurzaam en sterk. Veel beter dan melamine platen wat meestal gevraagd wordt. Hij is blij dat er voldoende budget was om dit zo te kunnen doen, want meubilair voor deze doelgroep wordt nu eenmaal intensiever gebruikt en heeft veel te lijden.

Bekijk hier meer gerealiseerde projecten.